המטבח הבלקני, זה העשיר בשמן זית, גבינות מלוחות, זיתים שחורים וצמחי תבלין שנקטפו זה עתה מהערוגה הקטנה במרפסת של הדירה בסלוניקי, מוביל לא מעט מסיורנו החוויתיים בצפון יוון. אנחנו מתחילים בביקור בשווקים המקומיים, לומדים איך לבחור בקפדנות את חומרי הגלם, ומשם למטבח הפרטי של מרינה. מרינה היא אישה לבבית, מרבה בחיוכים, ובעיקר יש לה ידי פלא שמפליאות בבישול הבלקני, ובעיקר הסלוניקאי.
בישולים בלקנים בסלוניקי
עם מרינה אנחנו לומדים איך לבשל, איך לפזר בדייקנות את התבלינים, ולעקוב בעין בוחנת אחר התבשילים המתבשלים או המטגנים על הכיריים המסורתיים שלה. בין לבין, אנחנו מבקרים במסעדות מיוחדות, עושים דיחה ליקב מקומי, ובין לבין אוכלים לא מעט ומתבלים בכוסיות אוזו הנמזגות לנו. באמת שהפסקנו לספור.